Jak przygotować do gotowania karczochy, koper włoski i wiele innych warzyw?

Przygotowałam dla Was ściągę z ilustracjami obrazującymi w jaki sposób przygotowywać do gotowania nieco rzadziej wykorzystywane przez nas w kuchni warzywa. Mam nadzieję, że dzięki tym instrukcjom przekonacie się do niektórych warzyw i zaczną one częściej gościć w Waszej kuchni.

KWIAT CUKINII
KARCZOCHY

SZPINAK
DYNIA

FENKUŁ (KOPER WŁOSKI)

SZPARAGI
FASOLA
BÓB

GROSZEK ZIELONY

SELER NACIOWY

BAKŁAŻAN

MŁODA CEBULKA

POR

GRZYBY

Ilustracje pochodzą z książki Ilustrowana szkoła gotowania- kuchnia włoska krok po kroku Wydawnictwa Jedność.

#karczochy #fenkul #kwiat cukinii #grzyby fasola #bob #baklazan #szparagi #szpinak

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.