Domowy serek migdałowy

 

Aby przygotować serek migdałowy, potrzebny jest nam „twarożek” migdałowy, który otrzymujemy podczas przygotowywania mleka migdałowego.

Z twarożku migdałowego można przygotować  kulki bakaliowe, użyć go do przygotowania spodu do sernika z nerkowców, lub zmieszać go z daktylami i mlekiem migdałowym i przygotować pyszny i szybki serek do naleśników.
Domowy serek migdałowy
Trudność: łatwe
Ilość: ok. 10 porcji
Przygotowanie: ok. 5 min 
Produkt bezglutenowy

Składniki

  • 85-110 g twarogu z migdałów
  • 5 daktyli wydrylowanych i sparzonych
  • 5 łyżek mleka migdałowego
Instrukcja 
  1. Twarożek przygotowujemy według przepisu na mleko migdałowe.
  2. Twarożek umieszczamy w naczyniu i dodajemy do niego wydrylowane i sparzone wcześniej daktyle oraz 5 łyżek mleka migdałowego.
  3. Wszytko dokładnie miksujemy blenderem lub robotem kuchennym na dużych obrotach.
  4. Serek jest już gotowy i można nim przekładać naleśniki. Na zdjęciu serek w naleśniku bezglutenowym 🙂
Instrukcja na Thermomix
  1. Twarożek przygotowujemy według przepisu na mleko migdałowe.
  2. Twarożek umieszczamy w naczyniu Thermomixa i dodajemy do niego wydrylowane i sparzone wcześniej daktyle oraz 5 łyżek mleka migdałowego.
  3. Wszytko dokładnie miksujemy  25 s/obr poz. 5.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.