Budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku

Odkrycie mleka kokosowego w proszku zainspirowało mnie do tworzenia kolejnych pomysłów kulinarnych. I tak powstał przepis na budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku.

Budyń kakaowy na mleku kokosowym w proszku

Trudność: łatwe

Ilość: 2 porcje

Przygotowanie: 10 min

Produkt bezglutenowy

Składniki:

  • 3 łyżki mleka kokosowego w proszku
  • 1,5 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
  • 200 ml wrzątku

Instrukcja

  1. Wszystkie sypkie składniki dokładnie wymieszać.
  2. Zagotować wodę.
  3. Do wrzątku wsypać wszystkie składniki i dokładnie mieszając podgotować jeszcze 5 min do momentu zgęstnienia.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.