Dni alergii i nietolerancji pokarmowej 21-23.10.2016 Warszawa-Nadarzyn

21-23 października 2016 r. w Centrum Targowo-Kongresowym PTAK WARSAW EXPO w
Nadarzynie, już po raz trzeci, odbędzie się najważniejsze wydarzenie w Polsce poświęcone alergii,
nietolerancji pokarmowej, a także zdrowemu i ekologicznemu stylowi życia. 

Dni Alergii to trzy główne przenikające się i współgrające ze sobą sektory:
  1. GLUTEN & FREE FROM: żywność i napoje bez glutenu, bez laktozy i innych alergenów
  2. SKIN CARE: dermokosmetyki, kosmetyki pielęgnacyjne, odzież specjalistyczna
  3. HOME, HEALTH CARE&MED: sprzęt AGD i medyczny, środki czystości, pościel, środki na roztocza, placówki medyczne, ośrodki wypoczynkowe
  4. ECORGANICA, czyli targi zdrowych i ekologicznych produktów: produkty naturalne, ekologiczne, organiczne oraz vege, strefa wykładów EKO-NATURA poświęcona spotkaniom z ekspertami żywienia, lekarzami, specjalistami z zakresu profilaktyki zdrowia i coachami.
Oprócz bogatej oferty wystawców i możliwości zrobienia zakupów u najbardziej uznanych
producentów i dystrybutorów, organizatorzy jak zwykle przygotowali wiele atrakcji dla
zwiedzających i bogaty program merytoryczny m.in:
  • konsultacje z lekarzami specjalistami z warszawskich i ogólnopolskich placówek medycznych (interniści, dermatolodzy, alergolodzy, gastroenterolodzy, dietetycy)
  • wykłady specjalistów poświęcone m.in. diecie bezglutenowej, Atopowemu Zapaleniu Skóry, podstawowym alergenom na naszym stole, nietolerancji pokarmowej i jej wpływowi na ogólny stan zdrowia, lecz także zakwaszeniu, skutecznej walce ze stresem, czy diecie BLW. Jednym z wykladów będzie prowadzony w sobotę przeze mnie „Świadomy konsument na rynku żywności-umiejetne czytanie etykiet”
  • dyskusję i możliwość zadawania pytań specjalistom podczas panelu otwartego
  • warsztaty i pokazy kulinarne przygotowane przez m.in.: panią Katarzynę Jankowską, uznaną blogerkę, a prywatnie mamę alergika (blog Mama Alergika Gotuje i seria książek), Martę Szloser i Wandę Gąsiorowską, autorki „Polskiej Kuchni bez pszenicy”, Atelier Smaku – czyli Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka, autorki metody „AlaAntkowe BLW” – Joannę Anger i Annę Piszczek, czy twórczynię Akademii Pięć Smaków – Annę Krasucką.
  • umożliwienie kontaktu i konsultacji z fundacjami i stowarzyszeniami, które cały trud wkładają w walkę o zdrowe i bezpieczne życie swoich podopiecznych. 
Szczegółowy program znajdziecie tutaj
Ceny biletów 
normalny 15 zł (10 zł on-line)
ulgowy 150 zł (8 zł on-line)
Dzieci do lat 16 wstęp wolny

Do zobaczenia!!!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.