Domowy mus jabłkowo-gruszkowy

Zamiast kupować dla swojego niemowlaka słoiczki z deserami owocowymi, wolę przygotowywać je w domu. To przecież takie proste i nie zajmuje dużo czasu. Oczywiście są sytuacje, kiedy słoiczek może się przydać np: podczas podróży. Ale nie ma to jak mus własnej produkcji.

Ja polecam Wam przepis na mus jabłkowo-gruszkowy.

Zastosowanie musu:

  1. Możesz go podać niemowlakowi jako codzienną porcję owoców lub starszemu dziecku jako deserek.
  2. Użyć jako dodatek do jogurtu naturalnego zamiast kupować jogurt smakowy.
  3. Użyć jako dodatek do twarogu zamiast słodzonego dżemu.
  4. Użyć jako nadzienie do naleśników.
  5. Użyć jako dodatek do owsianki.
  6. itd 🙂
 MUS JABŁKOWO-GRUSZKOWY

 

Trudność: łatwe
Ilość: 4 porcje
Przygotowanie: 7-10 min
Produkt bezglutenowy
Składniki
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 6 łyżek wody

Instrukcja

  1. Jabłko i gruszkę obrać i usunąć gniazda nasienne.
  2. Następnie owoce drobno pokroić i uprażyć w wodzie ok. 3 min.
  3. Po tym czasie owoce zmiksować do konsystencji musu i jeszcze chwilkę podgotować.
Uwagi
Z podanych proporcji wychodzi mi około 4 porcji musu dla niemowlaka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.