Świadomy konsument na rynku żywności – warsztaty 14-15 stycznia 2017

Ile razy miałeś tak, że wchodzisz do sklepu
spożywczego i nie wiesz co masz wybrać, zastanawiasz się czy to aby na
pewno jest zdrowe, nie spowoduje uczulenia, czy jest świeże,
nieprzetworzone, warte swojej ceny? Czy produkt, który wybrałeś jest
ekologiczny czy tradycyjny, czy utyję od niego czy też jest produktem
light. A jeśli już podejmiesz decyzję zakupową, to czy wiesz dokładnie
jak z tymi produktami postępować, jak czerpać z nich radość, przyjemność
i satysfakcję z ich przyrządzania? Czy na pewno jest to produkt
odpowiedni dla Ciebie, który pomoże Ci w zachowaniu zdrowia, aktywności
fizycznej i psychicznej oraz utrzymaniu prawidłowej masy ciała?

Jeśli
kiedykolwiek tak było to Twoje wątpliwości chętnie rozwieję na
warsztacie „Świadomy konsument na rynku żywności” 14-15 stycznia, które
przeprowadzę na Kampusie SGGW w Warszawie w ramach Uniwersytetu
Otwartego SGGW. Szczegóły znajdziesz poniżej.

Cel warsztatu
Zwiększenie świadomości konsumentów na temat żywności
i żywienia, zdobycie umiejętności czytania etykiet oraz właściwego
korzystania z ogólnodostępnych informacji na temat żywności.
Zainspirowanie do przygotowywania domowym sposobem bardziej
wartościowych odpowiedników produktów rynkowych.

Opis warsztatu
Uczestnicy dowiedzą się:
1. Jak odczytywać etykiety produktów spożywczych i zrozumieć informacje na nich umieszczone.
2. Jak właściwie korzystać z ogólnodostępnych informacji na temat żywności.
3. Jak przygotować domowym sposobem bardziej wartościowe odpowiedniki produktów rynkowych.
4. Jakich produktów unikać, a na które warto zwrócić uwagę (z uwzględnieniem specyficznych potrzeb niemowląt i małych dzieci).
5. Jak smakować żywność i dostrzegać smak potraw, nad którymi do tej pory się nie zastanawiali.
6. Jak czerpać niebywałą przyjemność z przygotowywania i spożywania posiłków.
7. Jak ułatwić sobie planowanie i przygotowywanie posiłków korzystając z pomocnych aplikacji mobilnych.

Co zyskasz?
• większą wiedzę na temat żywności i żywienia, w efekcie poprawę zdrowia, jakości życia, wzrost życiowej energii
• wiedzę na temat odczytywania etykiet i planowania posiłków
• rzetelną opinię eksperta popartą doświadczeniem

Terminy zajęć
14-15 stycznia 2017 r. Sobota i niedziela (g. 10-16)

Inwestycja
200 zł

Miejsce na warsztatach można zarezerwować tutaj. Ilość miejsc ograniczona, gdyż jest to warsztat prowadzony w małych grupach.
Serdecznie zapraszam!
Katarzyna Świąder
#swiadomykonsument #warsztaty #zywnosc #rynekzywnosci #etykiety #konsument

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.