Mango lassi

Mango tak jak wiecie jest moim ulubionym owocem i eksperymentuję z nim na wiele sposobów. Jednym z bardzo prostych przepisów na jego wykorzystanie jest mango lassi. Przepis przywiozłam z Indii. Napój ten jest tam bardzo popularny i serwują różne jego rodzaje. Mi jednak najbardziej smakowała wersja z mango.

Poniżej podaję banalny przepis na ten aromatyczny napój. Sami zobaczcie

Mango Lassi
Trudność: łatwe
Ilość: 6 porcji
Przygotowanie: około 5 min 
Produkt bezglutenowy
 
Składniki
  • 850 g pulpy z mango alphonso (jest to najsłodsza odmiana mango)
  • 400 g jogurtu greckiego
  • można dodać też przyprawy ale hindusi przygotowują ten napój bez takich ozdobników 🙂 pomimo iż lubią stosować przyprawy
Instrukcja
Zmieszać wszystkie składniki i napój gotowy. Można jeszcze schłodzić w lodówce!

 

 Polecam przepis na mango lassi. Smacznego!!!

ZapiszZapisz

ZapiszZapisz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.